Studentska poezija

O projektu ''Zbirka studentske poezije''

''Zbirka studentske poezije'' je projekt Hrvatska Akademska Zajednica (HAZ) , a krajnji cilj projekta je izdavanje knjige studentske poezije, te uspostavljanje tradicije izdavanja zbirke studentske poezije svake sljedeće godine.

Voditelji projekta ''Zbirka studentske poezije'' su Matija Magerl i Tomislav Lalić.

Projekt se realizira uz financijsku potporu Grada Zagreba i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

U projektu ove godine mogu sudjelovati samo studenti zagrebačkog sveučilišta (redovni i izvanredni), ali sljedećih godina očekuje se mogućnost sudjelovanja studenata svih hrvatskih sveučilišta.
O uvjetima za sudjelovanje u projektu pročitajte na:
Uvjeti za sudjelovanje u natječaju

- Cilj projekta:
Cilj projekta je davanje poticaja mladim i talentiranim autorima poezije kroz mogućnost predstavljanja njihovog književnog rada u zbirci „Studentska poezija“.
Osim što se kroz program potiče stvaralaštvo studenata na području poezije, nastoji se stvoriti tradiciju jednogodišnjeg izdavanja zbirke „Studentska poezija“ u kojoj bi se mladi autori svake godine svojim pjesmama mogli predstavljati široj studentskoj populaciji.
Najveća kvalitete ovog projekta bi bio začetak tradicije izdavanja godišnje zbirke studentske poezije, razvijanje talenata kod mladih autora te poticanje druženja i kulturnog djelovanja studentske populacije.

- Aktivnosti koje projekt uključuje:
Projekt ''Studentska poezija'' se sastoji od 3 faze, podijeljenje vremenski i aktivnostima:
1. faza - traje od 01.10. do 20.11.2009. godine, a uključuje izradu, objavu i provedbu natječaja kroz koji će se studenti sa svojim radovima prijaviti za sudjelovanje u projektu.
2. faza - traje od 20.11. do 04.12.2009. godine, a uključuje sistemiziranje pristiglih radova na natječaj, okupljanje stučnog ocjenjivačkog suda, ocjenu pristiglih radova, te njihovu obradu i pripremu za objavljivanje u knjizi studentske poezije.
3. faza - traje od 04.12. do 23.12.2009. godine, a uključuje tiskanje knjige studentske poezije i njenu distribuciju po fakultetima Sveučilišta u Zagrebu.

Očekuje se da će projekt pobuditi zanimanje kod svih studenata zainteresiranih za književni rad te im pružiti mogućnost da se predstave svojim djelima, ali i da postanu publikom i kritičarima novih studentskih književnih strujanja. Projekt bi trebao postati tradicionalan, održavati se svake godine i s vremenom postati sredstvom predstavljanja mladih autora poezije na području zagrebačkog sveučilišta, a objava pjesama u zbirci „Studentska poezija“ mogla bi biti odskočna daska i poticaj u njihovom daljnjem književnom radu.

Zbirka studentske poezije će se tiskati u 2 000 primjeraka. Svi koji žele pomoći realizaciji ovog projekta ili imaju dodatna pitanja neka se jave ne e-mail: studentska.poezija@gmail.com

05.08.2009. u 17:47 | 1 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

HAZ Zagreb

Projekt ''Zbirka studentske poezije'' je projekt koji će dati šansu mladim, još neafirmiranim autorima da objave svoju poeziju.

Naručite 1. i 2. Zbirku studentske poezije

Natječaj 2010/11

Promocija 1. Zbirke studentske poezije

Najbolja pjesma 1. natječaja: ''Majka''

Rezultati natječaja

O projektu

Biografije članova žirija

Natječaj 2009/10

Facebook:
Studentska poezija

Blogovi s poezijom:

Unknow pleasure
Anđeli slomljenih krila

Kontaktirajte nas na:

studentska.poezija@gmail.com

Pokrovitelji:

Photobucket
Grad Zagreb

HAZ Zagreb
Hrvatska Akademska Zajednica

Photobucket