Studentska poezija

Promocija 1. Zbirke studentske poezije

Dočekali smo i taj dan! U petak 4. lipnja 2010. održana je promocija '1. Zbrike studentske poezije' s početkom u 18 sati u prostorijama Kluba studenata Filozofskog fakulteta, popularno zvanog KSFF. Prvotno je zamišljeno da se promocija održi u 'vrtu' Filozofskog fakulteta, no zbog lošeg vremena je mjesto događanja premješteno u već spomenute prostorije Kluba koji je bio čak prostorom i premalen da primi sva znatiželjna lica koja su na promociju došla iz želje da podupru svoje kolege, prijatelje, a s time i sam projekt; iz ljubavi prema poeziji i pisanoj riječi ili tek iz puke radoznalosti.

1. Zbirks studentske poezije

Promocija je započela uvodnim riječima Matije Magerla, predsjednika HAZ-a u Zagrebu, koji se obratio velikom okupljenom broju studenata i posjetitelja uvodno se osvrnuvši na statistiku (od pristiglih 808 radova izabrano ih je, putem stručnog i studentskog žirija, svega 89, a od 130 autora, za zbirku je odabrano 56), a nadalje je istaknuo svoj entuzijazam i želju da projekt postane tradicionalan te da se sam financira prodajom zbirke po simboličnoj cijeni od 20kn (od čega bi 5kn bilo odvojeno za donaciju u dobrotvorne svrhe).

1. Zbirks studentske poezije

Nakon govora predsjednika HAZ-a, riječ je preuzeo Tomislav Lalić, idejni začetnik i voditelj projekta 'Studentska poezija' . Nakon par riječi o evaluaciji samog projekta i problema na koje je uredništvo naišlo pri realizaciji, uslijedilo je čitanje poezije.

Mladi su autori tako prezentirali svoju poeziju širokoj okupljenoj publici, a neki od njih su primili i posebna priznanja za svoj rad. Tako je Katarini Komar uručeno priznanje za najbolje ocijenjenu pjesmu na natječaju (pjesma 'Majka'), Ani Leni Stipančić za najzastupljenijeg autora u zbirci (s čak četiri pjesme), a Vanji Jambrović za najupečatljiviji naslov pjesme, koji je preuzet kao ovogodišnji podnaslov zbirke ('Moj tata plače u kino dvoranama').
Ostala priznanja dodijeljena su Petru Belaviću za rad u ocjenjivačkom žiriju i Ivani Bijažić za rad u ocjenjivačkom žiriju, grafičku obradu i ilustracije te lektoriranje.

1. Zbirks studentske poezije

Svoje oduševljenje projektom, nadu u buduću suradnju i dijalog sa studentima iskazao je i prof. dr. sc. Zvonko Kovač predstavivši novi modul za sve studente zainteresirane za poeziju i pisanu riječ.

Promocija je protekla u ležernoj i spontanoj atmosferi, a dogovoreno je i još nekoliko promocija na različitim lokacijama. Među ostalim, HAZ je, zahvaljujući suradniku Petru Belaviću, već idući dan dobio priliku da svoju zbirku promovira na 'Jutru poezije' u klubu Krivi put.

Photobucket

Hrvatska akademska zajednica je na taj način svojim projektom uspjela ujediniti studente različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, potaknuti ih na međusobnu suradnju i kreativno izražavanje, a vrlo je uspješno udarila i čvrste temelje za razvoj ovog projekta i dogodine.

21.08.2010. u 10:32 | 1 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

HAZ Zagreb

Projekt ''Zbirka studentske poezije'' je projekt koji će dati šansu mladim, još neafirmiranim autorima da objave svoju poeziju.

Naručite 1. i 2. Zbirku studentske poezije

Natječaj 2010/11

Promocija 1. Zbirke studentske poezije

Najbolja pjesma 1. natječaja: ''Majka''

Rezultati natječaja

O projektu

Biografije članova žirija

Natječaj 2009/10

Facebook:
Studentska poezija

Blogovi s poezijom:

Unknow pleasure
Anđeli slomljenih krila

Kontaktirajte nas na:

studentska.poezija@gmail.com

Pokrovitelji:

Photobucket
Grad Zagreb

HAZ Zagreb
Hrvatska Akademska Zajednica

Photobucket